Kennissessie loyale tegenspraak

Op 28 juni gaat Mark Frequin dieper in op het belang en probleem van tegenspraak tijdens een digitale sessie van 14.00-16.00 uur.  Hij is adviseur publiek leiderschap van de Algemene Bestuursdienst. In de sessie is er ruimte voor de deelnemers om met elkaar in gesprek te gaan over het thema. In het project Loyale Tegenspraak onderzoekt het A+O fonds Rijk hoe de ruimte voor het aan de orde stellen van zaken die verkeerd gaan binnen de Rijksoverheid kan worden vergroot, zodat de oprechte stem makkelijker geuit en beter gehoord kan worden. Geïnteresseerd? Schrijf je hier in!

Meer informatie

Tegenspraak is niet altijd even gemakkelijk en komt niet altijd gelegen. Ook al is het moeilijk of soms zelfs ongewenst, het geven én ontvangen van tegenspraak is een belangrijk onderdeel van ons ambtelijk vakmanschap. Wij behoren vanuit onze ambtelijke professionaliteit tegenspraak te geven op zaken die niet goed lopen. Dit doen we om de publieke zaak, mens en samenleving, zo goed mogelijk te dienen. Als ambtenaar krijg je in je werk, naast het dienen van de publieke zaak, ook te maken met andere vormen van loyaliteit, bijvoorbeeld je loyaliteit aan de minister of je leidinggevende, de organisatie en je collega’s. Wat maakt tegenspraak een loyale daad en wat betekenen deze vormen van loyaliteit voor het goed geven en ontvangen van tegenspraak? Deze kennissessie is een interactieve sessie. Tijdens de bijeenkomst kun je vragen stellen of ideeën delen met Mark Frequin en de andere deelnemers. Geïnteresseerd? Schrijf je hier in!