Dag van het Beleid op 29 maart 2023

Noteer woensdag 29 maart alvast in je agenda. We hopen je dan te ontmoeten! Op die dag  wordt voor de eerste keer de Dag van het Beleid gehouden in Den Haag. Dit gaat over de rol van de beleidsmedewerker als belangrijke schakel in de driehoek van politiek, beleid en uitvoering. Met onder meer Kim Putters en Thom de Graaf als sprekers. 

Op de Dag van het Beleid staat de rol van de beleidsmedewerker centraal, als belangrijke schakel in de driehoek politiek, beleid en uitvoering. Op dat vlak is er van alles in beweging. Alle reden dus om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en expertise op te doen.

Aan het programma wordt op dit moment hard gewerkt. Wel kunnen we alvast een tipje van de sluier oplichten. De ministers Weerwind (Rechtsbescherming) en Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) zullen de Dag van het Beleid openen. Tevens zal het Beleidskompas gelanceerd worden als dé centrale werkwijze voor beleidsvoorbereiding.

Het belooft een interessante dag te worden met onder andere keynotes van Kim Putters, voorzitter van de SER, en Thom de Graaf, vice-president van de Raad van State. In verschillende workshops kun je met experts en collega’s in gesprek gaan over specifieke onderwerpen die jouw werk raken én ontdek je hoe het Beleidskompas je in jouw beleidswerk kan ondersteunen. De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Doelgroep

De Dag van het Beleid is voor beleidsmakers, wetgevingsjuristen, toezichthouders en uitvoerders op alle overheidsniveaus. Het is een gezamenlijk initiatief vanuit meerdere interdepartementale trajecten gericht op kwalitatief beleid maken, zoals het Beleidskompas (de herziening van het IAK), Werk aan Uitvoering, het programma Grenzeloos Samenwerken en het interdepartementale IBP.

Website

Meer informatie op www.dagvanhetbeleid.nl