23 november Stelseldag 2023

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Amersfoort

De geslaagde Stelseldag van vorig jaar krijgt een vervolg. Vanuit de Interbestuurlijke Datastrategie (IBDS) organiseren we dit jaar een hele dag, samen met overheidspartners en met uitbreiding van het aanbod sessies en workshops.

Vorig jaar werkten we vanuit 3 sporen aan bouwstenen voor het Federatief Datastelsel. Dit jaar verbreden we dit thema tot de vraag: hoe komen we tot een betrouwbaar nationaal data-ecosysteem voor onze maatschappelijke opgaven?  

Het congres vindt wederom plaats in de Prodentfabriek in Amersfoort. Een hele dag. Met een interessante keynote speaker. Uitbreiding van het aanbod sessies, workshops en thema’s. De opname van een podcast. En meer ruimte om elkaar te ontmoeten.  

Programma in aanbouw

Achter de schermen werken we - interbestuurlijk - hard aan het programma. Waarbij we aandacht besteden aan alle aspecten die belangrijk zijn voor veilige en verantwoorde gegevensdeling: juridische, ethische en technische. Staatssecretaris Van Huffelen (demissionair) heeft alvast toegezegd deel te nemen aan het middagprogramma.   

Voor wie?

Het congresprogramma richt zich op beleidsadviseurs, strategisch adviseurs, programmamanagers, informatie-architecten en chief data officers binnen de digitale overheid.