27 november Dag van de digitale inclusie

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum

Stel je een wereld voor waarin iedereen digitaal kan meedoen, zich vertrouwd voelt, en waar technologie gelijkheid en kansen bevordert. Om dit doel te verwezenlijken, moeten we bereid zijn om in beide richtingen te bewegen. Het is niet langer voldoende om slechts één kant op te kijken. Dat betekent dat we allemaal een rol te spelen hebben: of je nu een website bezoekt of er een maakt. We streven naar tweerichtingsverkeer waarbij iedereen een stem en een luisterend oor heeft.

Hoe gaan we om met grootschalige veranderingen in de samenleving zoals de digitale transitie? Wat gebeurt er al in de onderstromen waar wij allemaal van kunnen leren? Hoe kunnen publieke, private en maatschappelijke organisaties goed met elkaar samenwerken en durven zij de vraag van mensen centraal te zetten? Dat vraagt om tweerichtingsverkeer.

De Dag van Digitale Inclusie, op maandag 27 november bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, is een kans voor samenwerking en actie tussen alle betrokken partijen. Ook als dit soms uitdagend kan zijn. We delen tijdens dit werkcongres verhalen over de hobbels op de weg die we tegenkomen wanneer verschillende spelers samenwerken aan een gemeenschappelijke missie. We dalen af naar de onderstromen. Want op lokaal en kleinschalig niveau vindt grootse verandering plaats. Daarnaast is er aandacht voor de razendsnelle ontwikkelingen in technologie, zoals AI, en de impact die dit heeft op het dagelijks leven van gewone mensen. Op de Dag van Digitale Inclusie zullen we kennis delen en verkennen hoe we deze technologieën kunnen inzetten om digitale inclusie te bevorderen. Ben jij er ook bij?