12 december Kennissessie I-Vakmanschap, Creatief werven van I-professionals deel 3: ‘Onbenut potentieel op de ICT-arbeidsmarkt'

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

MBO-trainees, starters en anderstaligen; doelgroepen waar je minder snel aan denkt om jouw openstaande vacature in te vullen maar niet minder interessant! We nodigen je graag uit voor onze aankomende online kennissessie, georganiseerd door I-Vakmanschap, die plaatsvindt op 12 december van 10:00 tot 11:00 uur over onbenut potentieel op de ICT-arbeidsmarkt

Groot tekort aan ICT’ers bij het Rijk
Het is krap op de arbeidsmarkt en de vraag naar de goede mensen op i-gebied blijft groeien, zeker bij de Rijksoverheid. In 2022 ontvingen IT/IV-vacatures bij het Rijk gemiddeld slechts 2,5 sollicitatie per vacature, het minste aantal van alle vakgebieden. Daarom biedt het programma I-Vakmanschap verschillende mooie initiatieven op dit vlak en organiseren we een reeks kennissessies om inzichten en mogelijke oplossingen te delen op het gebied van (IT/IV-)krapte.

Wat gaan we doen tijdens de kennissessie?
In het eerste deel van onze 'Creatief Werven'-reeks hebben we de mogelijkheden binnen onze CAO besproken en verrijkt met inspirerende voorbeeldcases van het COA en Rijkswaterstaat op het gebied van creatieve werving. In deel 2 gingen we in op alternatieve manieren van inhuur. Voor deze laatste sessie in het drieluik over creatief werven kijken we naar het mogelijk inzetten van wellicht minder bekende doelgroepen voor het invullen van openstaande vacatures; MBO-trainees, anderstaligen en starters. Met voorbeelden uit de praktijk van onder andere de KVK en SSO-Noord bespreken wij deze minder gebaande paden en hoor je hoe deze Rijksorganisatie zijn omgegaan met de invulling van hun vacatures.

Voor wie en hoe aanmelden?
Ben je (IT/IV)-manager of werkzaam binnen het HR-domein bij een Rijksorganisatie? Dan is deze kennissessie zeker interessant voor jou. Andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom.

Datum & tijd
De sessie is op dinsdag 12 december online te volgen, van 10.00 tot 11.00 uur.

Benieuwd geworden? Meld je dan snel aan voor de kennissessie. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail. De link naar de online Webexsessie ontvang je een dag van tevoren via e-mail