14 november Webinar Meedoen met bewoners: je onderdompelen in een andere wereld

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

Bepaalde inwoners zijn voor jou als beleidsambtenaar waarschijnlijk moeilijk te bereiken. Of lijkt dat maar zo? We hebben het om mensen in een kwetsbare situatie, bijvoorbeeld vanwege geldzorgen of een gebrek aan woonruimte. Hoe zorg je dat je met hen in contact komt? En hun ervaringen mee kunt nemen bij het schrijven van beleid? Tijdens dit webinar krijg je hiervoor handvatten. De kern is: ga de wijk in en doe mee.

Anne-Mathije Bogerd is inspecteur bij Toezicht Sociaal Domein. Om mensen met schulden beter te begrijpen, leefde Anne-Mathije een maand op bijstandsniveau. Daarna werkte ze mee bij de voedselbank. Door dit actieonderzoek won ze vertrouwen, waarna ze hoorde wat er speelde en wat inwoners zelf wilden. “Ze weten ook wel dat je niet zomaar meer geld kunt toveren.”

Tijdens het webinar Meedoen met inwoners vertelt ze over haar ervaringen en de lessen die ze geleerd heeft. Ze deelt ook tips die belangrijk zijn om een netwerk op te bouwen in de wijk. Deze tips zijn verzameld in de toolkit Meedoen met inwoners.

Meld je aan voor dit evenement.