Podcast knelpunten bij de politiek

Op dinsdag 10 mei kwam de nieuwe podcast van De Publieke Ruimte uit. Hoe zorg je ervoor dat knelpunten uit de uitvoering ook bij de politiek bekend worden? De Tijdelijke Commissie Uitvoeringsorganisaties pleitte in haar rapport al voor een beter contact tussen uitvoeringsorganisaties en de politiek. Inmiddels hebben SVB, UWV en de Belastingdienst de Tweede Kamer rechtstreeks laten weten waar de regels knellen voor een goede uitvoering. 

Hoe bepaal je als uitvoeringsorganisaties wat je wel en wat je niet deelt? En wat vinden beleidsdepartementen er van dat hun uitvoerders rechtstreeks schakelen met de politiek? Otto en Martijn praten er over met Hannah Smet (SVB), Miranda Vermeulen (UWV) en Lisa van den Berg (SZW).

Beluister deze aflevering

Je vindt deze aflevering, en alle voorgaande, op Apple Podcasts en Spotify.