Winnie Sorgdrager en Boudewijn Steur over rechtvaardige overheid

Wat denken en verwachten burgers van een rechtvaardige overheid? Hoe rechtvaardig vinden zij het handelen van de overheid nu? In de nieuwe podcast van de Publieke Ruimte gaan Otto en Martijn dit vraagstuk verkennen op basis van een recent onderzoek. Ze doen dit met twee gasten: Winnie Sorgdrager en Boudewijn Steur.

Winnie Sorgdrager was officier van justitie en procureur-generaal en daarna minister van Justitie in het kabinet-Kok I. Ze was 12 jaar lid van de Raad van State en is sinds 2018 minister van staat. Boudewijn Steur is directeur Kennis, Internationaal, Europa & Macro-economie bij het ministerie van BZK. Zijn directie heeft in de zomer een opinieonderzoek laten uitvoeren naar het thema ‘De rechtvaardige overheid’.

Beluister deze aflevering

Je vindt deze aflevering op Apple Podcasts en Spotify.