Podcast interbestuurlijke datastrategie

Hoe kun je verantwoord werken met data bij de overheid, voor de samenleving? Met gedeelde data kun je bijvoorbeeld  actief hulp aanbieden aan mensen die daar mogelijk recht op hebben. Of efficiënter werken, met camerabeelden die je toch al hebt. Maar dat mag of dat lukt niet zomaar. Wat is daarvoor nodig, wie is aan zet om dit mogelijk te maken?

Martijn en Otto duiken deze podast van De Publieke Ruimte in de wereld van de Interbestuurlijke Datastrategie (IBDS), waarin alle overheden samen aan systematische afspraken werken. Ze spreken met Ron Roozendaal (Kwartiermaker Digitale Samenleving bij het ministerie van BZK), Nathan Ducastel (directeur Beleid en Informatiesamenleving bij de VNG) en Tim Faber (programmamanager IBDS bij BZK).

Beluister deze podcast over interbestuurlijke datastrategie

Beluister op Spotify

Beluister op Apple Podcasts