Teaser Dag van de Publiek Dienstverlening Rabin Baldewsingh

Hallo allemaal, wat fijn dat jullie je hebben aangemeld voor de dag van de Publieke Dienstverlening. Mijn naam is Rabin Baldewsingh, Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme.
Ik probeer dit werk vanuit mijn kant te doen, naar de samenleving toe, maar ook eigenlijk naar publieke organisaties toe, vanuit de positie van; samen voor gelijkwaardigheid, gedreven door gelijkwaardigheid. Dit om te komen tot inclusie.
Eigenlijk vind ik dat u daar ook voor op aarde bent. Want als je dienstverlening aanbiedt, dan kun je de vraag stellen: waarvoor ben ik op aard? Ik ben op aard, om in ieder geval de burgers te dienen, ‘the civil servant’. Dan moet je in dienst zijn van hen, en niet van een systeem of van het geld.
En ik denk daarom dat het ontzettend belangrijk is om over deze dingen, op deze mooie dag, na te denken.
Dus, wat ik u in elk geval kan meegeven, is niet alleen dat u een fijne dag met elkaar heeft, maar dat u ook nadenkt over die gelijkwaardigheid.
Want gelijkwaardige behandeling verdient eigenlijk een ongelijke benadering. En ik zou het ontzettend fijn vinden als u daar, met elkaar, over praat en komt tot de oplossing. En die oplossing kan alleen maar zijn dat je Nederland vooruit kunt helpen door samen aan de lat te staan van gelijkwaardigheid, representativiteit en rechtvaardigheid.