Podcast over tegenspraak

Op dinsdag 15 november kwam de nieuwe podcast van De Publieke Ruimte uit. Ditmaal met als onderwerp 'tegenspraak'.

Het is de start van een nieuw seizoen van de Publieke Ruimte. In deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen praten Martijn en Otto met Erik Pool en Sandra Palmen over het begrip ‘tegenspraak’. Hoe kun je als medewerker je goed uitspreken tegenover je leidinggevende of in een groep als je ziet dat er iets aangekaart moet worden? Hoe kan goede tegenspraak helpen bij een betere publieke dienstverlening? Erik Pool is programmadirecteur dialoog en ethiek bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij schreef het boek: 'Macht en Moed. Ambtelijk vakmanschap en de kunst van het tegenspreken'. Sandra Palmen werd vooral bekend door het memo waarin ze beschreef wat er volgens haar niet goed ging bij de fraudebestrijding van de Kinderopvangtoeslag. Als geen ander weet ze wat het is om tegenspraak te geven. 

Beluister de aflevering Tegenspraak

Je vindt deze aflevering op Apple Podcasts en Spotify.

Terugblik met Sandra Palmen

Naast de reguliere aflevering blikken Martijn en Otto met Sandra Palmen terug op een turbulente periode, waarin zij in een memo verwoordde wat er volgens haar niet goed ging bij de fraudebestrijding van de Kinderopvangtoeslag.

Je vindt deze aflevering op Apple Podcasts en Spotify.