Podcast Staat van de Uitvoering

Op 18 januari is de eerste Staat van de Uitvoering aangeboden aan de voorzitter van de Tweede Kamer, Vera Bergkamp. In de Staat wordt door publieke dienstverleners gezamenlijk verteld wat er moet gebeuren om de dienstverlening van de overheid toekomstbestendig te houden.

Martijn en Otto spreken in deze aflevering met Abdeluheb Choho (algemeen directeur RVO) en Diana Starmans (lid raad van bestuur SVB). Beiden waren lid van de stuurgroep die de opdracht had gekregen om de Staat van de Uitvoering te gaan maken. Daarnaast schuift ook André Bosman aan. Zijn Tijdelijke Commissie Uitvoeringsorganisaties adviseerde onder andere om de Tweede Kamer meer in gesprek te laten gaan met uitvoeringsorganisaties.

Verder zijn er reacties op de eerste Staat van de Uitvoering te horen van minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, minister Carola Schouten voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, Vera Bergkamp en bestuurskundige Paul 't Hart.

Beluister deze podcast over de Staat van de Uitvoering

Beluister op Spotify

Beluister op Apple Podcasts