Digicampus werkt aan de publieke dienstverlening van de toekomst

Voor vernieuwende ideeën op het gebied van technologische innovatie en verbetering van de publieke dienstverlening is een complex samenspel van partijen nodig. Om de innovatie en ontwikkeling die er al is sneller en beter tot uitvoering te brengen, is Digicampus opgericht.

Domein overstijgende samenwerking

Digicampus werkt met overheid, markt, wetenschap de samenleving aan het ontwerpen van de publieke dienstverlening van de toekomst. Dit doet zij door het organiseren en faciliteren van samenwerking en het delen van kennis en ervaring. Een belangrijk aspect van de aanpak van Digicampus is haar focus op domein overstijgende samenwerking, wat zij ziet als essentiële factor bij het bevorderen van (technologische) innovatie.


Digicampus richt zich vanuit haar maatschappelijke missie op drie doelen:

  • De burger meer regie geven
  • Interactie met de overheid makkelijker maken
  • De overheid een sterke datapartner maken

Programma's

De programma’s van Digicampus dragen direct bij aan deze drie doelen. Zo zijn er programma’s rondom online autonomie, proactieve dienstverlening, informatiehuishouding en arbeidsbesparende technologieën.

Samenwerking

De inzichten en ontwikkelingen binnen Digicampus zijn bijzonder waardevol voor de programma’s Vereenvoudiging, Gegevensdeling en Grip op Schaarste van Werk aan Uitvoering.

Digicampus zet sterk in op co-creatie en is onderdeel van diverse samenwerkingsverbanden. Dit maakt dat zij een belangrijke netwerkpartner is binnen de Beweging Werk aan Uitvoering. Daarnaast zet Digicampus door middel van een onderzoeksagenda ook in op het voortdurend verder brengen van nieuwe wetenschappelijke kennis over technologie en innovatie. De inzichten, methodieken en best practices die uit het werk van Digicampus naar voren komen, vinden op hun beurt hun weg naar het programma Doorzetten en Uitbouwen van Werk aan Uitvoering.